Nyheder

Drogie miłośniczki drutów i szydełka  

We a happy to present a new yarn, and hope you will give "Tiliaa warm reception. Tilia is a gorgeous mix of glossy mulberry silk surrounded by a cloud of the lightest kid mohair. On the technical side Tilia is a fine, worsted spun and brushed yarn. You can of course knit Tilia on its own, but we recommend knitting it held together with one of our other yarns. New Zealand lammeuld and Indiecita are wonderful held together with Tilia.

Serdecznie pozdrawiam,
Nanna Gudmand-Høyer
Filcolana

Air Jordan

Nyheder

delikat cardigan med strukturmønster
Eva Fibæk

Syreni er en klassisk tætsiddende cardigan med en dyb V-udskæring og et hellangt, slankt ærme. Den er dekoreret med et bølget mønster, der danner illusionen af fiskeskæl. ’Syreni’ betyder havfrue på latin, og hvem drømmer ikke om at kunne svømme som en havfrue, når man ser havet?

klassiske striber
Maria Bach Jensen

Sweateren er inspireret af en fisketur på havnemolen i solnedgangens skær, en tur som designerens søn elsker at tage på sammen med sin bedstefar. Sweateren er lun og varm, og god at have på, når vinden bider. Strikket i Peruvian kan den holde til leg, udeliv og børneliv.

smukke hulmønsterkanter
Carrie Rasmussen

Klinten er grænsen mellem hav og land. Der er udsynet over havet storslået. Øjeblikket fortoner sig i havets uendelighed. Blusens relief er det billede, havet tegner i det våde sand, dér på grænsen til havet. På en gang råt og upoleret, og samtidig så smukt og sart.

grafiske striber
Hanne Rimmen

Skippers sømandssweater er nok strikken over dem alle, en rigtig klassiker, der går langt tilbage i historien. Denne type strik var oprindelig tiltænkt søfolk, der skulle ud på havet og derfor havde et helt særligt behov for varmt og modstandsdygtigt tøj.

en spændende hækleteknik
Sarah Zachariasen

Huset, designeren bor i, var tidligere ejet af en lokal fisker. Da designeren og hendes familie flyttede ind i huset, fandt de gamle fiskenet og ruser overalt. Fascinationen af strukturen og symmetrien i disse fiskenet, har været inspirationskilde til dette design.

den blødeste halsedisse
Hanne Rimmen

Mønsteret og farven i halsedissen er inspireret af havets skiftende vandstand mellem flod og ebbe, som giver de fine linjer på kysten når vandet trækker sig tilbage.

NO: Oppskriften er tilgjengelig på norsk i din lokale Filcolana-garnbutikk.

smukke hæklede bølger
Sarah Zachariasen

Designeren er bosat på en mindre ø, så vand er en stor del af hendes hverdag. Hun elsker at iagttage bølgernes liv, om de er store, små eller slet ikke. Derfor har vand, og især bølger, været inspirationskilde til dette design.

et smukt ribmønster
Hanne Rimmen

Mønsteret og farven i huen er inspireret af havets skiftende vandstand mellem flod og ebbe, som giver de fine linjer på kysten når vandet trækker sig tilbage.

NO: Oppskriften er tilgjengelig på norsk i din lokale Filcolana-garnbutikk.

blød luksus
Hanne Rimmen

Denne bløde og varme sweater, med det karakteristiske nordiske runde bærestykke, er inspireret af livet ved strande med de store kontraster. Storm og stilhed, rækker af marehalm så langt øjet kan se, og det evige hav.

med fantastiske strukturelle striber
Katja Dyrberg

Krusningerne på havets overflade går igen i mønsteret på West Coast, hvor mønsteret dannes af retriller strikket i forskellige garnkvaliteter. Bølgerne brydes af de vertikale linjer i ribben, der understreges af, at ribben er dannet af drejede masker.

pencilskirt med fine detaljer
Carrie Rasmussen

Klinten er grænsen mellem hav og land. Der er udsynet over havet storslået. Øjeblikket fortoner sig i havets uendelighed. Nederdelens relief er det billede, havet tegner i det våde sand, dér på grænsen til havet. På en gang råt og upoleret, og samtidig så smukt og sart.

en blød sweater med spændende hulmønster
Katja Dyrberg

Du skal svømme hurtigt, lille fisk, hvis du ikke skal fanges i fiskerens net. Det dekorative meshmønster, der er gennemgående i hele sweateren, leder tankerne hen på fiskenet. Strukturen gør sweateren både let, luftig og varm på samme tid.

glitrende striber
June Thomsen

Hvis du var ung i 90’erne, husker du formentlig, at franske Jean Paul Gaultier var på toppen af sin karriere, da han udkom med sin ikoniske sømandsbluse: En off-white langærmet T-shirt med mørkeblå striber.

Et fint og let sjal
Karen S. Lauger

Inspiration til sjalet kommer fra sandrillerne på de flade strande ved vadehavskysten. Vinden og vandet skaber de bølgende riller, der fanger lys og kaster skygge i en evig dans i det skiftende vejr.

NO: Oppskriften er tilgjengelig på norsk i din lokale Filcolana-garnbutikk.

smukke bløde patentsnoninger
Else Schjellerup

På Danmarks nordligste punkt ligger Grenen. Der kan man opleve det fascinerende syn, hvor Skagerrak møder Kattegat, bølge mod bølge, ligesom snoningerne i denne vest.

NO: Oppskriften er tilgjengelig på norsk i din lokale Filcolana-garnbutikk.

smukt grafisk mønster i blød strik
Gitte Juhler

Ifølge den romerske mytologi er Neptun havets Gud, og han regerer sit rige med treforken i hånden. Treforkens vertikale linjer har inspireret til netop dette skarpe, grafiske design, der går smukt i spænd med garnets bløde udtryk.

hyggelig oversize
Rachel Søgaard

En lækker cardigan i bomber-facon, hvor inspirationen til mønstrene er fundet i de hollandske fiskeres traditionelle sweatre. Trøjen er strikket i en skøn blanding af Peruvian og Tilia. Modellen strikkes oppefra og ned med en meget rummelig pasform.

kække striber til legepladsen
Sanne Bjerregaard

Som matros på et skib, er det nødvendigt at have en god varm trøje. Mønsteret i denne sweater giver en fast og tæt sweater på grund af de bagvedliggende medløbertråde. Den er perfekt til leg i haven og en tur på legepladsen eller ombord på en båd.

smukt strukturmønster til fødderne
Rachel Søgaard

Thorsminde er et par fine strømper, som man godt kan være bekendt at vise frem under et par let stumpede bukser eller en halvlang kjole. Strømperne er

bløde og vamsede snoninger
Ditte Lerche

Hvis du har soppet i vandkanten langs de danske kyster, kender du sikkert fornemmelsen af den bløde tang på fødder og ben. Lige så blød er denne vest. Strikket i Arwetta og Tilia er den også både let og alligevel varm nok til en aftentur langs stranden på en kølig sommeraften.

fine striber i ribmønster
Else Schjellerup

Ved kysten kan det være nødvendigt at bygge bølgebrydere for at beskytte kystlinjen. Når bølgerne brydes, dannes de flotteste aquafarver, fra den dybe mørke til det lyse aquafarvede skumsprøjt. I designet er der leget med lodrette linier i omvendt glatstrik.

smukt struktumønster
Maria Bach Jensen

Kronborg er designet med udgangspunkt i børneblusen Rosenborg fra vores AW20 kollektion. Modellen er kort med vide ærmer og høj hals, og er klædelig til de fleste kvindekroppe, hvad enten den bruges til et par jeans eller en nederdel.

et smukt og feminint mønster
Katja Dyrberg

Sea of Love er en klassisk fin og feminin cardigan med en kort pasform. Det smukke ribmønster omfavner dig som et hav af kærlighed.

NO: Oppskriften er tilgjengelig på norsk i din lokale Filcolana-garnbutikk.

snoninger på begge sider
Rachel Søgaard

Mønstrene i de hollandske fiskeres sweatre har været inspiration til disse vanter med snyde-snoninger, der kunne minde om fiskernes reb. Højre og venstre vante er strikket fuldstændigt ens, så de kan slides på begge sider. Det giver en lidt længere holdbarhed.

en varm og hyggelig sweater
Maria Bach Jensen

Sweateren er inspireret af de klassiske stribede sømandstrøjer. Pasformen er oversize med lange ærmer med opsmøg, rullekrave og slidser i siderne. Den er helt perfekt at putte sig i på de kolde dage i sommerhuset, eller på en gåtur ved vandet.

sømandssweater med et twist
Rachel Søgaard

De hollandske fiskeres traditionelle sweatre har været inspiration til denne sweater. Modellen er en klassisk sømandssweater i en lidt mere fiks og tætsiddende facon. Skal den være mere rummelig, så vælg blot en størrelse eller to større.

smukke bløde patentsnoninger
Else Schjellerup

På Danmarks nordligste punkt ligger Grenen. Der kan man opleve det fascinerende syn, hvor Skagerrak møder Kattegat, bølge mod bølge.

NO: Oppskriften er tilgjengelig på norsk i din lokale Filcolana-garnbutikk.

en slipover der er sjov at strikke
Sanne Bjerregaard

En skibsdreng har fart på og løser mange forskellige opgaver ombord. Det har givet inspiration til denne vest, hvor der er leget med strikkeretningerne. Vesten strikkes først fra siderne og ind og derefter oppefra og ned.