Nyheder

Puttehønen og Puttehanen
- et strikke- og hækleprojekt til glæde for børn

Alle kan have brug for en strikket ven. Puttehønen og Puttehanen er et nyt projekt hvor flittige hænder strikker og hækler små, søde høns og haner til børn, der har brug for en lille blød fugleven i en svær tid. 

I samarbejde med lokale garnbutikker over hele landet har Filcolana sammen med strikdesigner Annette Danielsen og hækledesigner Rachel Søgaard igangsat et hyggeligt, lille projekt, hvor der skal strikkes søde høns og hækles fine haner.

Lige nu har vi en stor bunke garn og opskrifterne til den søde høne og den fine hane, men vi har brug for hænder, der har lyst til at sætte gang i pinde og nåle og lave uldne fugle til glæde for børn.

Konceptet er kort og godt:
- Fra fredag d. 12. april kan man hente garn og opskrift til enten Puttehønen eller Puttehanen i en af de mange garnbutikker, der er med i projektet.
- Man strikker hønen eller hækler hanen og returnerer den til butikken.
- Vi afleverer fuglene til Røde Kors.

Røde Kors fordeler fuglevennerne, til børn der har særligt brug for en lille ven. Det kan være til børn af voldsudsatte kvinder i tiden efter et ophold på krisecenter, til børn der søger asyl i Danmark eller til børn af indsatte i fængslerne. Alle små, strikkede eller hæklede fugle kommer til at vække glæde hos et barn.

I 2017 lavede vi et ligende projekt, hvor der blev strikket Nussemus i hele landet, og vi kunne aflevere mere end 1200 små, bløde mus til børn, der har brug for en lille, særlig ven.

Strikkere og hæklere, der selv har garn i overskud, er selvfølgelig velkomne til at strikke og hækle af det. Opskrifterne til Puttehønen og Puttehanen ligger derfor også til fri download her på siden.

Filcolana sponserer garn, Annette Danielsen har designet Puttehønen og Rachel Søgaard har designet Puttehanen. De lokale garnforretninger hjælper til med uddeling af garn og indsamling af de færdige fuglevenner. Og du, som strikker eller hækler, kan hjælpe med at strikke og hækle en fugleven.

Her finder du en liste over butikker, der er med i projektet.

 

 

Nyheder

den fineste kjole til piger
Rachel Søgaard

Calla er den fineste kjole til de mindste piger. Den er strikket i tynd lammeuld, så det er en helt let, men stadig varm, ulden kjole. Den oprindelige kjole var strikket i råhvid og var dermed helt blondeagtig.

en smuk grafisk sweater
Nanna Gudmand-Høyer

Knud er designet i samarbejde med designerens ældste søn, der har elsket at gå i den første prototype. De mange små farvede bjerge, tilfredsstiller farveglæden – og samtidig er den grafisk, enkel og klædelig.

en smuk cardigan med “lus”
Anne Ventzel

Anne Ventzel har designet en smuk cardigan med små ”lus” i en kontrastfarve som på de skønne skisweatre fra 1950’erne, men med en meget nutidig pasform og masser af lækre detaljer.

en lækker sweater
Ditte Lerche

Her har designeren skabt et spændende design med lukning ned langs den ene side, kanter i en fed kontrastfarve og et enkelt, grafisk hulmønster der løber ned langs de brede ærmer.

et stort og smukt sjal
Karen S. Lauger

Et stort og smukt sjal med hulmønstre, der stråler ud fra blomstermønsteret i midten. Sjalet kan bruges over en smuk kjole til en fest – eller man kan svøbe det om sig, når man går en aftentur og duggen falder.

en stribet pigekjole med puf-ærmer
Signe Strømgaard

Puf-ærmer kan man aldrig få nok. Heller ikke striber. Og da slet ikke små søde piger i strikkede kjoler med pufærmer og striber. De mange smukke farver der er alt vælge imellem i Merci-garnet gør det til en leg at designe en Sonja der passer perfekt til den pige som skal have den.

en lille hæklet babybuks
Sidsel Sangild

Det fineste vintage inspirerede hækledesign til babyer fra designer Sidsel Sangild. Puk er den skønneste lille babybuks hæklet i et fint stribemønster.

en klassisk og moderne sweater
Hanne Rimmen

Med inspiration fra 1950´ernes feminine detaljer og store kontraster er denne på èn gang klassiske og moderne sweater et stilsikkert valg til både bukser og nederdel.
Den sort-hvide bort er karakteristisk og smukt placeret som smykker rundt om hals og skuldre, samt på håndleddene.

en smuk og spændende Fairisle-sweater
Ditte Lerche

Ditte Lerche har skabt en serie design inspireret af klassisk vintagestrik, men i en lækker nutidig genfortolkning. Karla er et skønt mangefarvet Fairisle-design strikket i et spændende mix af garner og farver.

en hæklet kyse til de mindste
Sidsel Sangild

Det fineste vintage-inspirerede hækledesign til babyer fra designer Sidsel Sangild. Edith er den sødeste kyse til de mindste, hæklet i vores bløde Anina-garn.

en feminin sweater med rundt bærestykke
Rachel Søgaard

Det må have været præcis sådan en sweater Søs havde på, når hele Far til fire-familien tog på skiferie i Norge. En feminin sweater med den helt rette vintage-fornemmelse og et rundt bærestykke med et smukt grafisk mønster.

en sømandssweater til drengene
Nanna Gudmand-Høyer

Otto er inspireret af de klassiske sømandssweatre. En sømandssweater er et stykke varm beklædning, der klæder de herrer, de er tiltænkt. Her er den tænkt til at klæde de mindste herrer.

en blød stribet cardigan
Ditte Lerche

Designeren har skabt en cardiganversion af sit skønne stribede sweaterdesign ”Polly”. Kombinationen af garner er vidunderlig blød. Farvekontrasterne på kroppen er bløde, mens ærmerne er holdt i fede grafiske sort-hvide striber.

en fin og blød bluse
Sanne Bjerregaard

For Sanne Bjerregaard er Astrid Lindgrens vidunderlige univers er en evig kilde til inspiration, og især Pippi-fortællingerne fascinerer. Pippi’s sweater blev som Pippi selv: Farveglad og temmelig skør, mens Tommy og Annika fik hver en lidt mere forsigtig trøje.

en nyfortolket shetlandssweater
Rachel Søgaard

Klassiske shetlandssweatre er ofte strikket med mønsterbånd hele vejen fra ribben nederst og op til halskanten. Maj er en nyfortolkning af Shetland-mønsterstrik, med samme smukke mangefarvede bånd, men med et lettere udtryk.

en fin og klassisk cardigan til drenge
Sanne Bjerregaard

Tommy er en fin og klassisk cardigan med striber og gode lommer.

en fantastisk stribet sweater
Ditte Lerche

Ditte Lerche har skabt en serie design inspireret af klassisk vintagestrik, men i en lækker nutidig genfortolkning. Agnes er en fantastisk stribet sweater med striber i høj kontrast, et fint overgangsmønster imellem striberne der ligner små blomster og kanter i en lækker accentfarve.

en lille hæklet slå-om bluse
Sidsel Sangild

Det fineste vintage-inspirerede hækledesign til babyer fra designer Sidsel Sangild. Doris er den dejligste lille slå-om bluse i et smukt hæklet mønster.

en farveglad og temmelig skøn sweater
Sanne Bjerregaard

For Sanne Bjerregaard er Astrid Lindgrens vidunderlige univers er en evig kilde til inspi-ration, og især Pippi-fortællingerne fascinerer.

en chik, blød sweater
Ditte Lerche

Ditte Lerche har skabt en serie design inspireret af klassisk vintagestrik, men i en lækker nutidig genfortolkning. Ingeborg leder tankerne hen på gamle film med smukke skuespillerinder i chik, blød strik og med perfekte frisurer.

en pigesweater med rundt bærestykke
Hanne Rimmen

Den smukke lillesøsteren til damesweateren Thit.
Tilde er med sin fine bort i mønster og tekstur, som indrammer det runde bærestykke, en rigtig klassiker.

en dejlig blød sweater
Ditte Lerche

Ditte Lerche har skabt en serie design inspireret af klassisk vintagestrik, men i en lækker nutidig genfortolkning. Else er strikket på tykke pinde med tre tråde af vores lækre garner holdt sammen: Pernilla, Indiecita og Arwetta Classic - og resultatet er lækkert og klædeligt.

en sød og feminin cardigan til piger
Sanne Bjerregaard

Annika er en sød og feminin cardigan med snoninger ned langs ærmerne, strikket i en lækker blød kombination af vores Merci og Tilia garner.